———A ct i v i t e i t e n ———

A R C H I E F

24 juni 2006

 
• Introductiefilm


• impressie van de Giro


G I R O D E P I C N I C 2 0 0 6
Start en eindpunt Zonnemaire

40 KILOMETER
PICNIC & KUNST,
MUZIEK & DANS,
POËZIE & THEATER,
VJ’s & VISUALS,
SCHOUWEN-DUIVELAND

Zaterdag 24 juni Giro de Pic-Nic, 40 kilometer langs picknickplekken en ontvangstruimtes van boerderijen met wereldmuziek, zang, poëzie, film, dans, wereldhapjes en het landschap van Schouwen Duiveland/Zeeland. Stichting Zonnemaire Buitengewoon organiseert de 2e editie van de Giro de Pic-Nic. Tijdens deze fietsroute worden twee nieuwe picknickplekken “gedoopt”.
Fietsen zijn te huur , op tijd reserveren

A 11.30 uur, Zonnemairsedijk bij Zonnemaire ZINGEND ZAND


De plek van Hendrien “Zingend Zand” wordt deze dag voor het eerst in gebruik genomen. Het programma begint om 11.30 uur. Kinderen van groep 7/8 van basis school de Zonnewijzer uit Zonnemaire presenteren een korte theater/mime act gebaseerd op de dialectische verhalen van "Zingend Zand". Deze presentatie is het resultaat van een workshop onder leiding van regisseur Nataschja Derks. De kinderen van groep 5/6 hebben onder leiding van de dichter Marcel Koopmans dichtregels gemaakt die verweven zijn met de dialectische verhalen vertelt door "buurtbewoners".
Dit weefsel van verhalen en kinderdichtregels komt door een druk op de rode knop tot leven in "Zingend Zand van Zonnemaire" Geluidstchniek in handen van Darek Switalski

De heer Van Waveren, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, zal deze plek en de 2e Giro officieel openen.

B 13.00 uur, muziektent, Ring Noordgouwe
ZAPP STRING QUARTET
Foto Diedrik Bok


Dit strijkkwartet treedt vanaf 13.00 uur op in de nieuwe muziektent op de Ring in Noordgouwe. Zapp speelt speciaal voor hen gecomponeerde stukken van uiteenlopende Nederlandse musici en componisten. De invloeden zijn divers: swingende jazz, klassieke kamermuziek, stuwende funkgrooves en filmische passages. Een ding staat als een paal boven water: het is muziek die het Zapp String Quartet op het lijf geschreven is. Dit strijkkwartet is in staat te klinken als bijvoorbeeld een hardrockband, een Bulgaarse folkgroep of een bebop jazz band.

Jasper Le Clercq viool
Friedmar Hitzer viool
Oene van Geel altviool
Emile Visser cello

C 14.00 uur, Inlaagweg Plan Tureluur bij PLEK 6


KEES DE KRAKER


Op de Inlaagweg bij Plan Tureluur en Plek 6 van Eric Odinot geeft Kees de Kraker op zijn fantastische en eigenzinnige manier een uiteenzetting over dit unieke natuurgebied. Het baltsen van de stern, een te roze buik van een kokmeeuw en de habitat van de brandgans zijn onderwerpen die misschien aan de orde komen.

Ook op plek 6:


THEATER VAN DE VERLOREN TIJD


Theater van de Verloren Tijd presenteert “Uur U”, een spel met woorden en gedichten, een levendige interactie met het publiek. Iemand roept een woord en de spelers brengen daarover een gedicht. Het publiek wordt in het zonnetje gezet, een kleine voorstelling speciaal voor hem of voor haar. Maurice en Olga hebben meer dan 300 gedichten uit de Nederlandse en Vlaamse taal paraat.
Sjon Brands (Maurice)
Dorith van der Lee (Olga)


D15.00 uur, Noordwelle aan de Bouwmansweg bij UW TIEN GEBODEN

HET PAPIER THEATER
Een vrouw in het zwart, met een koffertje, iemand spreekt haar aan, ze gaan er allebei even rustig voor zitten. Dan ontvouwt zich de ware toedracht van deze verschijning. Het koffertje is een minitheater, het wordt stil, er klinkt zachte muziek; het theater op haar schoot, de voorstelling begint. De acteurs zijn twee handen. Het verhaal zonder woorden wordt gespeeld op het ritme van de muziek. Het is als een dans.


E 16.00 uur, Renesse aan de Helleweg bij PICKNICK IN ZEELAND


Dit is de nieuwe picknickplek van Albert Geertjes, deze plek komt op de hoek van de Helleweg bij de rotonde voor Renesse. Wethouder de heer A. Verseput opent “Picknick in Zeeland” om 16.00 uur. Theater van de Verloren Tijd treedt op en er is bouillabaisse de Zélande.

F 16.45 uur, Ellemeet aan de Kuijerdamseweg in de boerderij van Mari Kristelijn,MARIECKE & MAGNOLIA
Theatrale Barokpopera


Mariecke & Magnolia is een intieme muziekvoorstelling waarin aria's, popsongs, jazz en braziliaanse muziek elkaar omstrengelen. Eerder componeerde Mariecke van der Linden grote operaproductie's zoals de Pornocomponist en Sweetheart Come.

Associërend komen de volgende woorden op bij de muziek van Mariecke & Magnolia: lief, zwoel, melancholisch, intiem, Bach, zomer, braziliaans, opera, klein, groots. Een omschrijving zou kunnen zijn: Theatrale Barokpopera. Vast staat dat alle composities van Mariecke van der Linden zijn. De wereld is haar inspiratie.

Mariecke van der Linden zang & piano
Saskia Meys alt viool & percussie & zangG 17.15, in de Nieuwe Kerkweg


PETER DE KOEIJER & AKKERRANDEN

Hier vertelt Peter de Koeijerover de microwereld van de ingezaaide akkerranden. Het Zonnestraal akkerranden project is zijn initiatief en heeft inmiddels landelijke faam.


H 17.30 uur ,langs het fietspad tussen Den Osse en Brouwershaven bij LE RIEN EST IMMENSE


SACRE COEUR een ode aan het hart.
Dagmar Chittka van Rauher Engel (voorheen Lieber Gorilla) maakt samen met Emma Streng de dansvoorstelling Sacré Coeur. In een meer dan levensgroot hart wordt een dans uitgevoerd. Deze voorstelling wordt gespeeld aan de oevers van het Grevelingenmeer. Dagmar Chittka is choreografe en danseres van de nieuwe dans groep Rauher Engel. Ze maakt op het ogenblik furore met de indrukwekkende zeer fysieke voorstelling Wo Bist Du. Samen met beeldend kunstenares Emma Streng maakte zij voor deze zomer de nieuwe buitenvoorstelling Sacré Coeur. Dit is een première.

Dagmar Chittka dans
Emma Streng idee en ontwerpRATATOUILLE


Het kamerkoor Ratatouille zingt vanaf 17.30 uur in het oude pijlhuisje, dat een bijzondere akoestiek heeft. Dit koor is vijftien jaar geleden opgericht en staat onder leiding van dirigent Monique Joosten. Het repertoire is breed, er wordt in het Russisch, Japans, Hebreeuws, Spaans, maar ook in gewoon Nederlands gezongen.

I 19.00 uur, Zonnemaire bij de boerderij op Schapenweg 1


A F T E R P A R T Y


Op de boerderij aan de Schapenweg 1 in Zonnemaire gaat vanaf 19.00 uur de Afterparty van start. Toegang € 10,00. Eten en drank aanwezig.

FOOD
Er is een op Zeeuwse recepten geïnspireerde maaltijd te koop, speciaal gemaakt door Yasmine Brajonaz Louzaz.


19.15 uur – 20.15 uurNICOLE PHILOMENA


Als eerste is er het optreden van Nicole Philomena Zij put moeiteloos uit een repertoire dat voor velen exotisch en ongrijpbaar lijkt. Sprankelende Zuid-Amerikaanse muziek met uitstapjes naar Afrikaanse landen, vermengd met de melancholische Portugese fado. Haar begeleiders, met hun jazz- en bluesachtergrond, laten de verschillende muziekstijlen moeiteloos samensmelten.

Nicole Philomena zang
Erwin Kandou gitaar
Han Slinger contrabas
Barend Petersen sopraansaxofoon
Jan van Nieuwenhuize drums/percussie

20.45 uur – 01.00 uur


KIJKBUISKINDEREN EN VJ RENE BOSMA
Vj & Visuals

Vanaf 20.45 uur zijn in de aardappelschuur visuals te zien van VJ’s. Kijkbuiskinderen is een 4-koppig VJ-crew die op een volkomen eigen manier met video en film beelden ingaat op de omstandigheden waar zij optreden. Elk optreden is voor het publiek maar zeker ook voor hen zelf een bijzondere ervaring. Kijkbuiskinderen gebruiken daarvoor 80 beeldbuizen en 4 videoschermen.
Rene Bosma heeft aan het begin gestaan van het VJ-en (Video jockey-en) in Nederland. Hij heeft zijn hectische bestaan als VJ ingeruild voor een iets rustiger leven in Ellemeet. Dat weerhoudt hem niet om op verzoek van onze stichting al zijn kennis en ervaring als vj in te zetten bij de live muziek in Club Zonnemaire.

20.45 – 21.45 uur


DOBET GNAHORÉ

Dobet is zangeres, danseres en percussioniste. Zij heeft haar talenten van haar vader, de meester percussionist Boni Gnahoré. Gitaar, sanza, balafon, kalebas en bongo’s ondersteunen Dobet’s warme en krachtige stem. Zij zingt in verschillende Afrikaanse talen, zoals Bété, Fon, Malinke of Bambara, waarbij ze de Pan-Afrikaanse traditie van de Ki Yi Mbock groep reproduceert. Haar stem, haar charisma en haar enorme aanwezigheid zijn een belevenis.

Dobet Gnahoré zang en kleine percussie
Colin Laroche de Feline gitaar, zang
Laurent Rigaud percussie, balafon
Nabil Mehrezi bas, gitaar, zang


•filmverslag van Dhobet Gnahoré


22.15 – 23.15 uur


DASH MUSIC VAN MAARTEN ORNSTEIN
Maarten Ornstein uses Paracetamol exclusively

Maarten Ornstein is basklarinettist/saxofonist maar vooral ook componist. Hij componeert o.a. veel voor Orkater. Op het festival Zonnemaire Buitengewoon was hij al een paar keer te horen in zeer diverse maar altijd bijzondere combinaties zoals SFEQ, Warp en Waarschuwing voor de Scheepvaart. De groep Dash music heeft Maarten in 2004 opgericht om zijn muzikale ambities en ontwikkelingen verder uit te kunnen bouwen. Vier zangeressen spelen een prominente rol in de composities die veel jazz, funk, balkan en food invloeden hebben. Een spectaculaire groep!

Maarten Ornstein electric saxophone
Joshua Samson percussion
Eric Hoeke drums
Peter Bergman bass
Jeannine Valeriano vocals
Marieke Snijders vocals
Monique de Adelhart Toorop vocals
Vera van der Poel vocals


• filmverslag van Dash Music


23.45 – 01.00 uur


LESLIE NIELSEN


De band van hammond organist Niels Spee sluit de Giro af. Deze band uit Rotterdam bestaat uit drie jonge getalenteerde musici die het nachtleven van Rotterdam al of niet met muziek onveilig maken.
Zij maken funksoul waarop gedanst kan worden maar waar je ook goed naar kan luisteren. De oude Soft Machine spreuk doet zich gelden: music for the mind and music for the body.

Niels Spee orgel en baspiano
Michaël Coomans gitaar
Salle de Jonge drums


GIRO DE PICNIC 2006
40 km Schouwen-Duiveland
Fietsen zijn te huur , op tijd reserveren

Informatie:
Jaap Verseput jaap@zonnemaire.com
Schapenweg 1 www.picknickeiland.nl
4316 PK Zonnemaire www.zonnemaire.com
T 0620031903 0111401203 www.tvzeeland.nl

Voor meer informatie over het ontstaan van de eerste drie picknickplekken, bekijk de film La route lonque te zien op www.tvzeeland.nl onder het item cultuur
naar de giro van
            
         

 

naar begin pagina