———A ct i v i t e i t e n ———

A R C H I E F

22, 23 en 24 juni 2007


• Introductiefilm

Artic Picnic is een driedaags festival op Schouwen-Duiveland met kunst, muziek, gesprekken, veel fi etsen, eventueel kamperen en picknick!
ARTiC PICNIC is een samensmelting van Giro de Picnic en Artist-in-Caravan.
Giro de Picnic betekent al twee jaar lang fi etsen langs -door kunstenaars ontworpen- picknickplekken met daarbij veel muziek en theater. Artist-in-Caravan is een jaar lang een residentie geweest voor Rotterdamse en Zeeuwse kunste naars. Gedurende dit jaar zat er elke maand een week lang een kunstenaar of kunstenaarsduo in een Caravan op een boerenerf in Zonnemaire.
Het werk dat gedurende dit jaar is ontstaan wordt nu getoond op verschillende locaties op het eiland. ARTIC PICNIC betekent dus picknicken en het herbeleven van de seizoenen op Schouwen-Duiveland.

 

22 juni vrijdagavond:
eten en praten
Discussie met eten over kunst en omgeving. Welke invloed heeft de omgeving op het werk van de kunstenaar en welke invloed heeft dit werk weer op de omgeving? Van oudsher zijn steden de verzamelplaatsen op het gebied van kunst en cultuur. Toch is de traditie om als kunstenaar het platteland op te zoeken even oud. Op welke wijze verhouden de stad en het platteland zich tot elkaar als het gaat om kunst? Diner: € 10,- 20.00, schapenweg 1 zonnemaire De volgende gasten schuiven o.a. aan tafel: Tjeu Strous (voorzitter van de Zeeuwse Raad voor Cultuur en hoofd beleid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur), Florentijn Hofman (beeldend kunstenaar), Digna Sinke (fi lmmaker). Zij maakte o.a. een documentaire over Tiengemeten. Als u mee wilt eten en praten kunt u reserveren
via info@zonnemaire.com

 

Fietsen op 23 en/of 24 juni
Op zaterdag en zondag zijn er routes langs picknickplekken en kunst op diverse locaties. starten kan tussen 12 en
14 vanaf de schapenweg 1, zonnemaire. Overigens kan u op alle locaties tussen 12.30 en 17.00 uur terecht. Alleen voor de muziek optredens gelden vaste tijdstippen. Er zijn twee routes: I De wintervoorjaarsroute (25 km)
II De zomerherfstroute (35 km) Op beide dagen kunt u kiezen tussen deze twee routes. Twee routes op een dag wordt afgeraden. Dus kom een dag en kies een route of blijf het hele weekend en fi ets beide routes!

 

klik hier voor PROGRAMMA ROUTE I         klik hier om het kaartje te printen       klik hier voor PROGRAMMAROUTE II

 

 

23 juni Zaterdagavond:
feest te Schapenweg 1 , Zonnemaire
Op zaterdagavond kan vanaf 18.00 uur gegeten worden op de boerderij en is het tijd om feest te vieren en te dansen. Entree: € 10,-


programma:

Botlek 18:00 - 20:15

gitaar: Joris Vos, toetsen: Michiel Mos, saxofoon: Joep Storms, trompet: Kristian Koreman, drums: Frank van den Beuken.
Botlek is een Rotterdamse band die muziek maakt in de vorm van lukrake sessies geïnspireerd op ‘de vibe’ van het moment. Zonder vaste partijen en in wisselende samenstelling komt deze groep bijeen om te spelen, op een bepaalde plek, rond een bepaalde tijd. In dit geval op zaterdag 23 juni om 18.00 uur op het erf aan de schapenweg in Zonnemaire. Wat er dan gebeurt weet niemand. Misschien wordt het swingen en kan er gedanst worden, maar misschien verleidt de landelijke omgeving wel tot heerlijke soundscapes...Afel Bocoum & Alkibar 20:30 - 21:30

Afel Bocoum: zang, gitaar, Mamadou Ousmane Kelly: zang, gitaar, Alpha Ousmane Sankare: zang, kalebas, Alhassane Hamadoun Sare: n’jurkle (viool),Brehima Hama “Yoro” Cissé: n’jarka (éénsnarige luit), Oumar Diallo: bas. Drie decennia speelde Afel Bocoum samen met Ali Farka Touré. Bocoum is afkomstig uit hetzelfde dorp, Niafunké. In 1997 nam Bocoum, die naast muzikant ook landbouwadviseur is, zijn eerste, eigen album op, na de sessies voor Touré’s Niafunké. De begin vorig jaar overleden Touré liet zich wel eens ontvallen dat hij in Bocoum een waardig opvolger zag. Toch heeft Bocoum vergeleken met de grote bluesman van Mali een verrassend eigenzinnig geluid. Met zijn groep Alkibar (“Boodschapper van de Grote Rivier”, de Niger) bezingt Bocoum op zijn tweede album de aardse thematiek van het rurale leven in Niafunké. Hoe zal dat klinken in een ander landelijk gebied, een Zeeuwse polder?


Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink 22:00 - 23:30

Anton Goudsmit: gitaar, Efraim Trujillo: tenorsax, Jeroen Vierdag: bas, Martijn Vink: slagwerk Gitarist Anton Goudsmit, voor het komende North Sea Jazz Festival genomineerd voor de Paul Acket Award, is een veelgevraagd musicus. Dat heeft hij te danken aan zijn vurig, gepassioneerd gitaarspel. Met zijn eigen kwartet Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink combineert hij funky jazzrock met ingehouden blues, vette grooves en swing in 7/4. Efraïm Trujillo is vooral bekend van Fra Fra Sound, waarvoor hij ook componeerde en arrangeerde. Hij maakt ook deel uit van de New Cool Collective. Jeroen Vierdag verkeert nogal eens in het gezelschap van zangeressen zoals Francien van Tuinen en Ilse de Lange. Daarnaast speelt hij in Nueva Manteca. Martijn Vink drumde zowel in de New Cool Collective als in de gelijknamige big band. Kortom, een topgezelschap, straks op North Sea Jazz, nu in Zonnemaire!


De Kijkbuiskinderen en René Bosma


Op zaterdagavond zullen de muziekoptredens aangevuld worden met fi lmbeelden, live gemixed door De Kijkbuiskinderen. Niet te missen, want vertoond op 4 schermen en 80 beeldbuizen! De Kijkbuiskinderen is een VJ-collectief: vier creatieve talenten die op een unieke manier ingaan op de omstandigheden waar zij optreden. Professioneel èn ervaren, want heel regelmatig opgetreden in de Melkweg, Nighttown, Lowlands, Sugarfactory, en nog veel meer. René Bosma (fi lmmaker en docent aan Academie St. Joost) stond aan het begin van het Video Jockey-en in Nederland. Inmiddels woonachtig in Ellemeet, wat hem er niet van weerhoudt zijn kennis en ervaring als vj in te zetten bij de live muziek in ‘Club Zonnemaire’.
Kamperen

Maak er een minivakantie van door te kamperen bij Landschapscamping Kijk uit. Reserveren via:
info@camping-kijkuit.nl


Fietsen huren

Fietsen huren kan, maar reserveer dan voor 20 juni via: info@zonnemaire.comArtist-in-Caravan: het boek en de dvd

Van het verblijf van de Rotterdamse en Zeeuwse kunstenaars in de caravan op Zonnemaire is een prachtig boekje gemaakt waarin beeldend het jaar van de kunstenaars opgeroepen wordt. Bij dit boek verschijnt ook een dvd met portretten van de kunstenaars aan het
werk op locatie, gemaakt door fi lmmaker Conny Beneden. “Kijken naar Artistin- Caravan” Deze fi lms worden tijdens het festival ook getoond. Boek en dvd zijn tijdens het festival te koop.

 

Foerage
Op de fietsroutes is op meerdere plekken fantastisch voedsel aanwezig om zo weer op kracht te komen.

Op de picknickplekken
Op zaterdag en zondag zullen op verschillende picknickplekken deskundigen op allerlei gebied (vogels, fotografie, klimaat, filosofi e etcetera) vertellen over wat zij zien, horen, ruiken en weten.
Markeringen


Op de fietsroutes zullen levensgrote, haast monumentale, droogmolens de plekken in het landschap markeren waar werk ten toon wordt gesteld. Deze zijn bedacht en gerealiseerd door Frans van der Horst (theatervormgever).


• impressie van de Giro 1

• impressie van de Giro 2

 


Op 23 juni opent ook de fototentoonstelling ‘Agri-Cult’. Het project is een initiatief van Stichting Zonnemaire Buitengewoon en toont foto’s op een formaat van 3 x 4 meter in de polder van Zonnemaire. Vijftien Nederlandse
en vijftien Engelse fotografen nemen deel. De foto’s tonen samen een moment opname van het landschap in een
periode van verandering en her waardering van het platteland. ‘s Avonds worden de foto’s uitgelicht. De expositie
loopt tot 25 augustus.
klik hier voor meer >>>>

 

Artic Picnic is een project van Zonnemaire
Buitengewoon
, sandersgeluk en
KipVis

 

ARTiC PICNIC in Rotterdam
Van 2 september tot en met 14 oktober
2007 exposeert ARTIC PICNIC in Rotterdam
bij de KunstSuper in Delfshaven.
Meer informatie hierover te zijner tijd
op www.dekunstsuper.nlnaar de giro van
         
         

naar begin pagina