——— Volkstuin op Zee ———
 

 

 

‘Volkstuin op Zee’
‘Volkstuin op Zee’ is een picknicktafel in het getijdengebied van de Oosterschelde vlakbij Zierikzee. Een bijzondere plek, voor iedereen toegankelijk. Het geeft bezoekers de mogelijkheid te genieten van de unieke natuur, vanuit een ander gezichtspunt dan gebruikelijk. Bij laag water valt de tafel droog en kun je er naartoe lopen vanaf de dijk.

Lokatie:
De locatie ligt langs de zeedijk van de Oosterschelde tussen Zierikzee en Ouwerkerk in het gebied bekend onder de naam de Noorbout. De tafel is geplaatst recht tegenover een reeds bestaande overgang over de dijk.
De locatie is gekozen vanwege haar bijzondere landschappelijke schoonheid. Het weidse karakter, het vrije spel van de elementen, de voortdurende wijziging van de grenzen van land en water en het lijnenspel in het zee-landschap vormen wezenlijke kenmerken van de plek. De dijken markeren de strijd tegen het water, de staken op de mosselpercelen kenmerken het vissen voor voedsel. Het ritme van de Zeelandbrug geeft een fascinerende rand aan het beeld.

Technische gegevens:
De tafel staat tot juni 2013 in de Oosterschelde tussen Zierikzee en Ouwerkerk bij dijkpaal 277. Coordinaten: 51o 37.408 NB - 03o 57.078 OL (kaartdatum WGS84, in decimale minuten)
Hoogteligging: ca. 85 cm onder NAP.


Eb en Vloed:
Als markering is er een staak zoals bij de mosselpercelen, voorzien met een lampenkap als onderscheidend markeringsteken.Informatie over de verwachte waterstanden vindt u op deze site maar voor de feitelijke stand (en de watertemperatuur) kunt u surfen naar: www.actuelewaterdata.nl (waterstand en astronomisch getij)

Waarschuwing:
De Japanse oesters met hun scherpe randen kunnen ernstige wonden veroorzaken. Loop niet op blote voeten over het slik.


Naar aanleiding van deze picknickplek heeft Dieuwke ook een suggestie voor een

naar begin pagina