—— r e c e p t —— 
  

 

rocquefort taartjes 
Men neme: 
Deeg 175 gram bloem, snuf zout
90 gram echte boter
30 gram varkensreuzel
koud water
100 gram rocquefort
100 gram smeerkaas
2 eetlepels koffieroom
2 losgeklopte eieren
voorbereidingstijd 30 minuten
kooktijd 20 minuten
oven 190 graden / stand 5
Zeef bloem in kom, snijdt koud vet in stukjes, in bloem doen, met mes doorsnijden,
op laatst met hand fijnwrijven,koud houden dus; met koud water tot stevig deeg 
maken – op bloem bestoven plank - soepel kneden en dan 15 minuten in de koeling. 
Smelt langzaam roerend de rocquefort en smeerkaas in een pan, zet weg om af 
te koelen. Klop room en ei door elkaar en meng door kaasmengsel. 
Rol het deeg uit en snijdt rondjes van 7,5 cm. 
Bekleed pasteivormpjes met deeg, prik gaatjes in de bodem van het deeg. 
Niet te hoog maken. 
Schep kaasmengsel in bakjes en bak goudbruin. Voor plusminus10 bakjes.