——— r e c e p t ——

 

 

 

 

 

Vistaartjes
Maak bladerdeeg met roomboter, recept in elk goed kookboek.
Vulling Neem verse, diepvries of gezouten vis, kabeljauw of koolvis.
Pocheer deze kort in witte wijn en bouillon.
Laat deze uitlekken in een vergiet en zet weg.
Maak in een steelpan een flinke scheut goede olijfolie heet.
Fruit in de hete olie 4 a 5 teentjes gesneden knoflook lichtbruin.
Temper het vuur. Voeg de vis toe, roer de vis in de olie met knoflook fijn.
Voeg beetje bij beetje zure room toe.
Blijf roeren tot het een mooie witte consistente massa is.
Breng op smaak met kruiden (zout, nootmuskaat, peper, citroen en anijs).
Laat afkoelen.
Na afkoelen rijkelijk fijn gehakte peterselie toevoegen.
Bladerdeeg uitrollen tot mooie plakken.
De visvulling op de plakken leggen.
De plakken goed dicht vouwen zodat er geen vulling uit kan lopen.
In een hete oven goudbruin bakken.
De afgekoelde of lauwwarme taartjes aan de waterkant opeten
en hierbij een stevige witte koele Rioga drinken.


(met dank aan de grote meester Auguste Escoffier)